Fascia Release

Wat is Fascie en wat doet Fascia release?
Fascia is een (bind)weefsel dat om al onze spieren, botten, organen en gewrichten heen zit. Het verbindt daarmee al deze systemen met elkaar. Wanneer er problemen of obstructies zijn in de fasciale lijnen kan dit dus verstrekkende gevolgen hebben. Door de fascia te bestuderen verkrijg je meer inzicht in de werking van jouw lichaam.

Door de fascia te behandelen (Fascia Release) help ik jouw lichaam weer te herstelen. Zo kunnen systemen onderling beter met elkaar communiceren, onstaan er minder obstructies en problemen en functioneren onze spieren, botten, organen en gewrichten optimaal. Ook helpt deze methode om de onderliggende fysieke oorzaak van jouw klacht boven water te halen. Het spreekt dus voor zich dat wanneer de klacht niet afkomstig is vanuit het fysieke lichaam er verder gezocht dient te worden waar de klacht dan wel is ontstaan. Wil je daar meer over weten, lees dan verder op de pagina Psychosomatisch werk.

Samengevat
Wanneer de fascie wordt belemmerd, heeft dit invloed heeft op jouw totale gezondheid en niet alleen op spieren en gewrichten. De zenuwcapaciteit, orgaanfunctie en het algemene welzijn kunnen immers ook worden beperkt. Door een grondige fasciale analyse, brede observatie en klinisch redeneren te combineren komen we samen tot een beter resultaat. Daarmee kan ik jou als client effectief behandelen, zodat je sneller weer op de been bent.

Op 5 en 6 april 2024 volg ik de module Fascia Release bij De Triggerpointcoach.
De docent van deze module is Clifton Tjien A Fat.

Hij zal zich in deze module richten op de uitleg wat fascie is volgens de nieuwste inzichten. Als cursist leer ik welke klachten er kunnen ontstaan. Tevens wordt aandacht besteed aan de observatie van fasciale restrictie en de manuele technieken om deze op te sporen (door middel van spiertesten) en te releasen (eventueel met hulpmiddelen).
Naast de manuele benadering zal ook aandacht zijn voor diverse actieve en passieve stretch oefeningen die helpen om het resultaat van de Fascia Release te behouden.
Tot slot niet geheel onbelangrijk biedt deze module ook inzicht hoe ik als therapeut mijn belangijkste werktuig (mijn lijf) zo goed mogelijk kan gebruiken zodat ik nog jaren lang tot je dienst kan zijn. 😉

Start jouw Fascia Release behandeltraject in april 2024 en betaal geen intakekosten
Het is belangrijk dat ik na deze cursus mijn ‘fascial touch’ verder ontwikkel in de praktijk.
Om die reden zoek ik maximaal 12 kandidaten* die in april 2024 samen met mij willen ontdekken wat Fascia Release voor zijn/haar klacht kan betekenen. Om de drempel te verlagen hoef je – wanneer jij je hiervoor aanmeldt – geen intake kosten te betalen.
Wel stuur ik je een intake-formulier toe zodat we de eerste behandeling direct hands-on aan de slag kunnen. Ook vraag ik je om toegewijd te zijn aan deze behandelmethode en plan direct met jou 2 vervolgafspraken en een evaluatiegesprek. Let op! De kwijtschelding van de intakekosten geldt alleen als je jouw eerste afspraak in april 2024 plant en het totale ’traject’ binnen 6 weken afrond.

Klik hier om jouw afspraak te plannen in mijn online agenda.

Lukt het niet om in april te starten, neem dan even contact met mij op. Dit mag telefonisch 0633372901 of per mail info@zevenstermassage.nl.

*De reden dat er maximaal 12 kandidaten worden gezocht heeft te maken met mijn capaciteit. Wanneer deze 12 behandeltrajecten zijn gestart geldt een wachtlijst van maximaal 6 weken.