Tarieven

Massagetherapie

Massagetherapie is een vorm van Lichaamsgerichte Therapie en valt derhalve onder de natuurgeneeskunde of alternatieve geneeswijze. Veel verzekeraars vergoeden natuurgeneeskunde (gedeeltelijk) vanuit hun aanvullende zorgverzekering. Welke kosten jouw verzekering vergoed vind je in de polis van jouw zorgverzekeraar. Ook zijn er online tools beschikbaar zoals zorgwijzer waarmee je kan opzoeken welke kosten worden vergoed. Klik op onderstaande link om direct naar de website van deze Zorgwijzer te worden doorverwezen.

Klik hier om direct naar een overzicht van vergoedingen te gaan.

Massagetherapie Tijdsduur Tarief 2019
Intake (telefonisch) ca. 10 minuten Geen kosten
Anamnese en functieonderzoek (voorafgaand aan eerste behandeling) ca. 20 minuten €20
Eerste behandeling (excl. anamnese en functieonderzoek) 30 minuten €30
Vervolgbehandeling (zie toelichting) 40 minuten €40
Vervolgbehandeling lang (zie toelichting) 60 minuten €60

Toelichting tarieven vervolgbehandelingen
Afhankelijk van de aard, complexiteit en omvang van jouw klacht wordt gekeken welke behandelingstijd het beste aansluit. Dit betekent voor minder complexe klachten dat een kortere behandelingstijd mogelijk is. Dat is fijn, want op die manier bespaar je geld en krijg je toch de hulp die je nodig hebt. Wanneer er sprake is van meer complexe problematiek kunnen we besluiten te starten met langere vervolgbehandelingen die uiteraard bij vermindering van de klacht worden afgebouwd.

Massagetherapie tijdens de zwangerschap ter verlichting of verhelpen van milde tot matige zwangerschapsklachten

Zwangerschap is een bijzondere tijd voor de vrouw. In jouw buik groeit een nieuw leventje. Dit is wonderbaarlijk en daarom beschouw ik de zwangere vrouw als aparte doelgroep. Ik grap wel eens:”Twee-voor-de-prijs-van-één-massage”. Soms zijn de klachten echter verre van grappig. Bekkenpijn of bekkeninstabiliteit door weker wordende ligamenten, zwangerschapsischias of zwangerschapsoedeem. Hobbels in de weg voor de mamma in spé. Dit kan tot ongezonde spanning en gezondheidsproblemen leiden. Omdat je in deze tijd niet alleen verantwoordelijk bent voor jezelf, maar ook voor je ongeboren kindje is het van groot belang dat je dit tijdig signaleert en er wat mee doet.

Massagetherapie kan je daarbij helpen. Massagetherapie is immers gericht op het verbeteren van jouw gezondheid door lichaam en geest in balans te brengen. Juist in deze levensfase verandert er van alles in jouw lichaam. Een goede ‘verstandhouding’ tussen lichaam en geest is dus van essentieel belang voor jouw gezondheid en die van jouw kleine. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op.

Let op! Wanneer je een zwangerschapswens hebt of in het eerste trimester van de zwangerschap bent (eerste 12-13 weken) moet je dit melden. Dit heeft te maken met de opvatting dat massage van bepaalde drukpunten invloed kan hebben op het innestelen of het afstoten van de vrucht. Hoewel er geen éénduidige wetenschappelijke conclusie is dat massage van deze drukpunten leidt tot vroegtijdige afbraak van de zwangerschap (miskraam), is het wenselijk om deze eventuele kans te voorkomen.