Stoelmassages voor bedrijven

Het is mogelijk om als bedrijf stoelmassages af te nemen. Stoelmassage kan ingezet worden ter preventie of verlichting van RSI-achtige klachten, hoofdpijnklachten, rug- en nekklachten. Zo kan een stoelmassage stress verlagen, de motivatie verhogen en ziekteverzuim verlagen. Juist in een maatschappij waarin de hoeveelheid ziekteverzuim door RSI- en burn-outklachten flink is toegenomen, is stoelmassage vaak dé oplossing.

stijvenek-stress

Belastingwetgeving 2020

Let op! Stoelmassage komt niet in aanmerking voor vergoeding door de aanvullende zorgverzekering. Wel is belastingvoordeel mogelijk. Arbovoorzieningen zijn namelijk gericht vrijgesteld. Dit is te lezen in het Handboek Loonheffingen 2016 onder 20.1.9 Arbovoorzieningen, pag. 253-254. 

Hierbij maakt het niet uit of u deze vergoedt, verstrekt of ter beschikking stelt, en of uw werknemer de voorziening op de werkplek gebruikt of niet. In al deze situaties geldt een gerichte vrijstelling die niet ten koste gaat van uw vrije ruimte. Een stoelmassage of reflexzonemassage kunt u onder de volgende voorwaarden onbelast ter beschikking stellen:

Zevenster Massage is lid van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs.

Zij hebben op een aparte pagina nog eens uiteengezet wat de voordelen zijn om stoelmassage aan te bieden op de werkplek. Ga naar www.verenigingvoorstoelmasseurs.nl/dossier-stoelmassage-en-de-belastingdienst voor meer informatie.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Zevenster Massage staat in het kamer van koophandelregister geregistreerd onder nummer 59884460. Alle offertes zijn excl. 21% BTW.

Picture3