Op de massagetafel

Let op! Je bent nu op een pagina over ontspanningsmassage. Ontspanning- en stoelmassage komen niet in aanmerking voor vergoeding door de aanvullende zorgverzekering. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op en zorg dat je niet voor een onaangename verrassing komt te staan.

Ontspanningsmassages worden gegeven op een massagetafel en worden persoonlijk met jou afgestemd. Dat wil zeggen dat jij mag aangeven hoe jij jouw ontspanningsmassage wilt hebben. De massages die ik geef zijn gericht op ontspanning en geschikt voor vermoeide spieren of alledaagse belasting.
Bij de eerste kennismaking sluit ik eventuele contra-indicaties uit. Mocht er toch sprake zijn van een aandoening of negatief welbevinden dan zal de massage niet plaatsvinden. Wanneer de kennismaking positief is afgerond bespreken we wat jij van de massage verwacht. Op die manier kan ik op persoonlijke wensen inspelen. Welke massage heeft jouw voorkeur? Zevenster Massage biedt ontspanningsmassages op maat aan. In de omgeving Enschede is het mogelijk om deze massage aan huis te ontvangen.

Klassieke massage met aangepaste druk

Ontspanningsmassage is een combinatie van verschillende technieken uit de klassieke massage, lomi lomi, pulsing, pitjit, shiatsu en Vreeling exposure (Deep Tissue met olie). Voorafgaand aan de massage kan je aangeven of je voorkeur hebt voor een lichte, gemiddelde of stevige aanpak. Erg licht tot licht bevat technieken als als effleurage, petrissage en pulsen. Gemiddeld tot stevige massage bestaat uit een combinatie van technieken als effleurage, petrissage, schuddingen, fricties, tapotages. Stevig tot uiterst diepe massage omvat technieken als diepgaande effleurage en petrissage, stevige schuddingen en tapotages.

ontspanning-01

Specifieke massagetechnieken

Pitjit massage is authentieke Indonesische massage en richt zich op het verbeteren van het algeheel welzijn. In vlot tempo wordt de doorbloeding gestimuleerd. Ook worden chakra’s in balans gebracht.
Chakramassage vanuit de Ayurvedische leer richt zich op het de 7 chakra’s en hun 7 rechten: er zijn; voelen; handelen; beminnen; spreken; zien en weten. Bij deze rechten hoort ook een vervorming: angst; schuldgevoel; schaamte; verdriet; leugens; illusie en hechting. Stel jezelf maar eens de vraag: Durf (tegenstelling van angst) ik met plezier (voelen) actie te ondernemen (handelen)? Met chakramassage kan je jouw chakra’s (en jouw gezondheid) beïnvloeden.
Hot Stone massage is langzame massage met hete stenen. De warmte van de stenen ontspannen de spieren op een aangename manier. Uitermate geschikt bij chronische pijn en verhoogde spierspanning.
Deep Tissue is een stevige massage die uitermate geschikt is voor vastzittende spieren door verstrakt bindweefsel ook wel fascie genoemd. Deze langzame massagetechniek zonder olie dringt diep door in de verschillende spier- en bindweefsellagen wat diepe ontspanning mogelijk maakt.

Massagekeuze gebaseerd op energiebehoefte

Welke massage je ook kiest, zorg er altijd voor dat jouw keuze is afgestemd op jouw energiebehoefte. Bepaalde technieken zijn uitermate geschikt voor ontspanning, terwijl andere technieken juist de energie doen doorstromen. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan ontspanning, dan zal je gebaad zijn bij een combinatie van diverse klassieke massage- en deep tissue technieken.
Wil je echter een verkwikkende en energieke massage waardoor je helemaal oplaadt, dan kan je kiezen voor een combinatie van diverse drukpunttechnieken (uit de Shiatsu) en Indonesische Pitjit grepen. Je wordt daarmee flink onder handen genomen, zodat de energiestroom in jouw lichaam een echte boost krijgt.

wellness_massages_01-1

Als je niet direct weet welke massage jouw het meest aanspreekt kan je ervoor kiezen om dit tijdens de de eerste afspraak aan te geven. Ik zal je dan een massagebehandeling geven waarin ik met jou afstem welke technieken ik gebruik en of jij deze ook prettig vindt en of deze voor herhaling vatbaar zijn. Zo creëren wij samen een massage die helemaal op jou is afgestemd.

Klik hier om direct naar de prijslijst te gaan.

Zevenster Massage heeft de opleiding tot massagetherapeut gevolgd bij Esoterra.

Esoterra logo