Zwangerschapsmassage

De zwangerschapsperiode is een bijzondere periode. Er verandert veel in jouw lichaam. Door het toenemende gewicht en de veranderende houding wordt er veel van je spieren gevraagd. Hierdoor kunnen lichamelijke klachten ontstaan. Klachten die zoal voorkomen tijdens de zwangerschap zijn pijn in de (onder)rug en schouders, bekkenklachten, kramp in de kuiten en vermoeidheid. Tijdens de zwangerschap kan jouw lichaam best wat extra aandacht gebruiken.

Let op!
Ook zwangerschapsmassage komt niet in aanmerking voor vergoeding door de aanvullende zorgverzekering indien deze uitsluitend ontspanning als doelstelling heeft. Indien je tijdens jouw zwangerschap klachten ontwikkeld die je wilt laten behandelen middels massagetherapie, lees dan verder op Massagetherapie. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op.

Wat is zwangerschapsmassage?
Zwangerschapsmassage is eigenlijk gewoon een ontspanningsmassage met ook dezelfde voordelen, waaronder ontspanning en pijnverlichting.
Daarnaast wordt zwangerschapsmassage gegeven in stabiele zijligging. Je kan dus tot aan het einde van je zwangerschap gebruik maken van deze massagevorm.

Waarom massage?
Nog niet zo lang geleden was zwangerschap een absolute contra-indicatie. “Afblijven” was het devies. Gelukkig zijn er steeds meer stromingen die deze achterhaalde conclusie terzijde schuiven. Zwangerschap is een bijzondere periode waarin je lichaam en je leven volledig veranderen. Dankzij de juiste kennis en kunde kan ik jou steunen met een massage. Naast ontspanning kan een zwangerschapsmassage helpen tegen fysieke en mentale klachten.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Rug-, schouder- en nekpijn
  • Spierkrampen
  • Vocht vasthouden
  • Misselijkheid door vermoeidheid
  • Angsten, ongerustheid en depressiviteit door stress
  • Een combinatie van bovenstaande

Klik hier om direct naar de prijslijst te gaan.

Ervaring leert dat tijdens de massage de moeder bewuster wordt van haar lichaam en contact kan maken met de baby. 

Let op! Pas na je 14e week is zwangerschapsmassage mogelijk, omdat de embryo voor die tijd nog te kwetsbaar is. Als je zwangerschaps-complicaties hebt, overleg dan eerst even met een verloskundige of arts of massage voor jou geschikt is.

Zevenster Massage heeft de opleiding zwangerschapsmassage gevolgd bij Esoterra.

Esoterra logo