Lief tegengeluid

Diverse artsen in onderstaande video geven aan dat de cijfers die we voorgeschoteld krijgen niet kloppen (de situatie middels statistiek vertekenen) en dat schattingen zijn overtrokken. De berichtgeving van de media is hysterisch. Verdeel en heers is al zo oud als de weg naar Rome. Toegegeven, deze blog en bijgevoegde video versterkt dat misschien.

https://youtu.be/5adgBhiQH2w

Zorgverleners zijn helden. Punt uit.

Laat ik vooropstellen: Zorgverleners zijn helden. Ik heb veel respect voor iedere werkzame zorgverlener die in deze krankzinnige tijd zijn nek uitsteekt en zorgt voor onze medemens. Niet alleen de artsen en verplegers, maar denk ook aan de verzorgers. Mensen die zonder beschermende middelen hun werk moeten doen.

Ik denk dat de huidige situatie veel ernstigere gevolgen kan krijgen dan we tot nu toe overzien. Gevolgen met (mogelijk) nog meer lijden… Denk aan de lange termijn gevolgen van stress op het lijf, de geest en het hart. Als we ons ‘gek’ laten maken liggen depressie, angst, zelfmoord en hartaanvallen op de loer.

Wat kun je doen?

Om te beginnen: Blijf kalm. Vertraag, treed naar binnen.
Geniet van het prachtige weer. De stilte. Het samenzijn. Bak (gezonde) koekjes. Oefen bewust-zijn. Mediteer. Visualiseer. Beoefen mindfulness. Doe dat waar je gelukkig van wordt. Knuffel je partner, je kind, je huisdier, jezelf. Ruim op. Maak schoon. Doe samen spelletjes online of aan de keukentafel. Stuur luchtkusjes. Schrijf brieven (ja, brieven!) Stuur bloemen. Kortom: Wees crea-lief. 😉