Prijzen Massagetherapie 2018

In 2017 zijn een aantal klanten voor klachtgerichte massage overgestapt naar massagetherapie van Zevenster Massage zodat deze curatieve zorg vergoed werd vanuit hun aanvullende zorgpolis. Om deze klanten tegemoet te komen heb ik gewacht met het aanpassen van de tarieven voor massagetherapie naar de advies consultprijzen van de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve geneeskunde (VBAG).

Massagetherapie 2017 en 2018 Tijdsduur Prijs 2017 Prijs 2018
Intake (telefonisch) ca. 10 minuten Geen kosten Geen kosten
Anamnese en functieonderzoek (voorafgaand aan eerste behandeling) ca. 30 minuten €22 €25
Eerste behandeling (excl. anamnese en functieonderzoek) 30 minuten €23 €25
Vervolgbehandeling kort (zie toelichting) 30 minuten €23 €25
Vervolgbehandeling normaal (zie toelichting) 45 minuten €34 €37,50
Vervolgbehandeling lang (zie toelichting) 60 minuten €45 €50

Waarom veranderen de tarieven?

Allereerst wil ik benadrukken dat het hier alleen gaat om de tarieven voor massagetherapie. Er zijn een aantal redenen voor de verhoging van het tarief, maar de voornaamste is om de kwaliteit van massagetherapie van Zevenster Massage te kunnen blijven waarborgen. Klinkt logisch, maar wat betekent dit? Waarom moet daarvoor de prijs omhoog en waarom juist nu? Lees verder.

Waarom nu?
Ik heb voor de datum 1 januari 2018 gekozen aangezien de oude trajecten op hun eind lopen en nieuwe trajecten starten. De Vereniging ter Bevordering van Alternatieve geneeskunde (waarbij Zevenster Massage aangesloten is) heeft mij in 2017 al advies consultprijzen gegeven. Als HBO Massagetherapeut geldt voor mij een advies consultprijs tussen de €50 en €75 euro per uur. Omdat ik van mening ben dat massagetherapie voor zo veel mogelijk mensen betaalbaar moet blijven heb ik gekozen voor een minimale verhoging naar €50 euro per uur.

Omdat ik van mening ben dat massagetherapie voor zo veel mogelijk mensen betaalbaar moet blijven heb ik gekozen voor een minimale tariefverhoging.

Welke kwaliteitwaarborging en verbetering mag jij verwachten?
Door de tariefverhoging hoop ik natuurlijk meer te kunnen investeren in betere zorg voor jou. Onder betere zorg versta ik: Een gedegen anamnese, met actuele kennis door een massagetherapeut met getrainde vaardigheden. Maar ook een ruime en flexibele beschikbaarheid en gemak bij het maken van afspraken. Daarnaast wil ik meer aandacht geven aan informeren, adviseren en preventie. Op die manier heb je meer en langer profijt van de positieve werking van massagetherapie.

Met een groter budget kan ik met Zevenster Massage in 2018 de volgende doelen nastreven:
– Het bijhouden van mijn medische, vakinhoudelijke en therapeutische vaardigheden;
– Ruimere openingstijden van de praktijk in Enschede Noord en mogelijk een extra praktijklocatie (in Enschede);
– Uitbreiding van de contactmogelijkheden met een online agenda.
– Jou nog beter voorzien van informatie en advies middels digitale contactmogelijkheden.

Welke consequentie heeft dit voor jouw massagetherapie?

Dit is afhankelijk van de zorgpolis van jouw zorgverzekeraar in 2018. In de meeste gevallen zal deze tariefwijziging tot gevolg hebben dat je een lager aantal consulten massagetherapie vergoed krijgt.
Het tarief voor een normaal consult (45 minuten) is in de meeste gevallen lager dan de maximale vergoeding per behandeling (deze is bij de meeste verzekeraars tussen de €40 en €45 euro) en zal dus door diverse verzekeraars alsnog voor 100% worden vergoed.

Vragen?

Heb je hier nog vragen over? Dan mag je altijd contact opnemen via 06 33372901 of stuur je vraag per mail naar info@zevenstermassage.nl.