Vanaf augustus ook 60 minuten mogelijk via online planner

Ja je leest het goed. Na mijn vakantie, vanaf 14 augustus 2023, is het ook mogelijk om 60 minuten te plannen via de online planner. Dit betreft een pilot van ongeveer 2 maanden om te kijken of er voldoende animo is voor een langere behandeltijd.

Voordelen

Handig als je weet dat jouw hulpvraag meer tijd behoeft om volledig aan bod te komen tijdens een behandeling met massagetherapie. Denk daarbij aan meerdere spierproblemen, concentratieproblemen of complexere psychosomatiek.
Wanneer je kiest voor een behandeling 60 minuten heb ik 1,5 keer zoveel tijd voor je.
Dat werkt een stuk prettiger en relaxter.

Handig om te weten

Let wel op dat de dagvergoeding de kosten van een langer consult niet volledig dekt. Je ontvangt nog steeds de dagvergoeding volgens jouw polis, de overige kosten zijn voor jouw eigen rekening. Deze kosten vallen ook niet onder het eigen risico. Hiervoor verwijs ik ook naar de voorwaarden in jouw polis.

Belastingdienst aftrekpost zorgkosten

Tot slot. In tegenstelling tot wat velen denken vallen de kosten van een behandeling massagetherapie bij Zevenster Massage (helaas) niet onder de aftrekbare zorgkosten op jouw aangifte inkomstenbelasting. Hiervoor eist de belastingdienst dat je wordt behandeld door een BIG-geregistreerde zorgverlener. Als massagetherapeut ben ik wel AGB- en RBCZ-geregistreerd, maar val ik niet onder de BIG.

Wie niet investeert in zijn gezondheid, zal later moeten investeren in zijn ziekte

Investeren in jouw gezondheid

Dat de kosten niet onder jouw eigen risico vallen en ook niet aftrekbaar zijn op de inkomstenbelasting neemt niet weg dat 20 euro een goede investering is in jouw gezondheid.
Natuurlijk ben ik mij ervan bewust dat niet iedereen de middelen heeft om een langer consult te kunnen bekostigen, daarom blijft de behandeling van 40 minuten (die door veel verzekeraars met hun dagvergoeding voor alternatieve geneeswijze volledig wordt vergoed) ook beschikbaar.