Boerenprotest stilletjes naar de achtergrond verdwenen

Een boer is op zijn land bezig als een man hem aanspreekt: ‘Als ik over uw land mag lopen kan ik de trein van kwart over negen nog halen. Mag dat?’
‘Natuurlijk, geen probleem’, zegt de boer. ‘En als de stier u in de gaten krijgt haalt u de trein van negen uur ook nog we!’

Boerenprotest tegen stikstofbeleid
Boeren protesteerden woensdag 19 februari 2020 tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Farmers Defence Force (FDF) verwacht dat duizenden tractoren naar de Hofstad zullen rijden. Ook vissers (Stichting Eendracht Maakt Kracht) doen mee aan het protest. Volgens de vissers komen zij ernstig in de knel door industrialisatie op zee met 22.500 windmolens en natuurorganisatie die daarbovenop met zeereservaten natuurcompensatie afdwingen.

Hoe nu verder?
De laatste geluiden van actiegroep FDF in onze media zijn dat ze een eigen televisieomroep willen beginnen. Het idee van de zender of zendtijd is onder de leden geopperd en die waren erg positief. Het moet voor de burger en boeren vooral informatief zijn.

”Wij merken dat de media vaak te eenzijdig dingen belicht, wij willen laten zien hoe het echt zit. Het zou leuk zijn als we twee dagen kunnen vullen, maar het gaat puur om het verstrekken van informatie”, aldus Jeroen van Maanen van Farmers Defence Force.

Mocht er nog zendtijd over zijn, dan wil de actiegroep altijd nog kijken naar een feelgood-programma. ”John de Mol mag bellen als hij interesse heeft,” grapt Van Maanen.

Hoe het er werkelijk voor staat
De Nederlandse boeren worden bestolen van hun stikstofrechten en hun vergunningen. De Nederlandse overheid kent een afkeurenswaardig gebrek aan ethiek en vindt hun eigen vervuilende zaken belangrijker. Daar wordt Nederland niet beter, schoner of meer leefbaar van.

Volgens Sieta van Keimpema, Voorzitter DDB / Bestuurslid FDF is er nog maar één methode afdoende: de juridische weg. Ze roept boeren en burgers van Nederland op: benader je vertegenwoordigers in de Eerste en Tweede Kamer, in de gemeente en provinciale politiek: schud ze wakker, zorg dat ze stelling nemen tegen het drogbeeld wat deze blauwdruk van het ‘nieuwe’ Nederland is. Om Nederland te behoeden voor de extreme, bestuurlijke fouten die dit Kabinet voornemens is.

Wat vind jij?
De televisie-omroep lijkt mij een goed initiatief. Helemaal de combinatie van kennis en vermaak. Denk aan informatieve programma’s afgewisseld met met een alternatieve versie van ‘Boer zoekt vrouw’ of een platteland variant op ‘Chateau Meiland’. Boeren laat u zien! Media belichten niet alleen het boerenprotest eenzijdig, maar ook onze huidige gezondheidscrisis. Onze wereld wordt gevormd door wat we zien. Met andere woorden: wat op de televisie wordt uitgezonden vormt onze realiteit.

Tussentijdse oplossing
Misschien is een tijdelijke oplossing mogelijk. In de aanloop naar een televisiezender kan een andere mediavorm gebruikt worden. Denk aan een radiozender of youtube-kanaal. Boeren ik hoop jullie spoedig weer te zien of te horen!

Volgen
Je kan de boerenprotesten blijven volgen via Facebook en op Twitter.

Bronnen:
https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2020/boerenprotest-van-morgen-overlast/
https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2020/farmers-defence-force-wil-eigen-omroep-beginnen/

Kamerbrieven tonen doodlopende weg van het Kabinet