Sleur…

Bijna iedereen krijgt er wel eens mee te maken

Prive of op je werk. Aanhoudende sleur kan verstoren, verstikken, verlammen, smoren en je kan je er heel naar door gaan voelen. Je zou verwachten dat ik als massagetherapeut adviseer om dan te starten met massagetherapie. Er achter te komen waar jouw lichaam behoefte aan heeft. Of mindfulness te praktiseren om anders te verbinden met het leven. Niets is minder waar.

Anders verbinden met jezelf en het leven

Massagetherapie en mindfulness zijn prachtige methodes en helpen zeker om anders te verbinden met jezelf en het leven. Beiden kunnen je heel veel brengen, maar eerst heb je iets anders nodig. Want waar ontvang je massagetherapie? En waar leer je mindfulness? Juist ja, bij een therapeut of een trainer. En hoe kom je daar terecht? Door IN BEWEGING te komen. Door UIT JE COMFORTZONE te stappen. Door te DOEN.

And that’s where the magic happens, maar hoe pak je dat aan?

Allereerst moet je weten dat sleur een sluipmoordenaar is. Sleur zelf heb je pas in de gaten als je voorbij het eindstation bent. Je realiseert je dat je op het punt beland bent waarop je ontevreden bent. Je hebt al teveel concessies gedaan. Je hebt jezelf al te vaak op de tweede plek gezet. Je vindt het niet leuk meer, bent er klaar mee en wil iets anders, maar wat? Je weet heel goed wat je NIET wilt, maar weet je ook wat je WEL wilt? Op dat moment is het belangrijk om inzicht in jezelf te krijgen.

Stel jezelf daarom deze vragen:

Wanneer voel ik me tevreden?
Wanneer was ik voor het laatst trots op mezelf?
Wanneer heb ik voor het laatst gevierd dat ik een doel heb bereikt?

Waar ben ik goed in en hoe vaak doe ik dat?
Wanneer heb ik mijzelf voor het laatst een compliment gegeven?
Wat prikkelt mijn nieuwsgierigheid?
Wanneer heb ik voor het laatst iets nieuws geprobeerd?

Waardeer ik de persoon die ik ben?
Aan welke interesses, passies, talenten of missies wil ik meer tijd en aandacht besteden?
Wat heb ik nodig (en waar kan ik zonder) om dit moeiteloos te doen?
Welke beperkende overtuigingen houden mij tegen?
Wat is er voor nodig om iedere dag een stapje dichter bij dat doel te komen?

Samen weten we twee keer zoveel

En nu? Natuurlijk zijn er veel meer vragen die je jezelf kunt stellen om je te helpen jouw richting te bepalen. Als je dit interessant en bruikbaar vindt zal je merken dat massagetherapie van Zevenster Massage je zeker aanspreekt en verder kan helpen. Een belangrijk onderdeel is namelijk het herstellen van het contact tussen lichaam en geest. Als je geest gevangen zit in een sleur dan merk je dat ook in je lichaam. Het bekende: Niet lekker in je vel zitten. En zonder daar al te dramatisch over uit te weiden; dit kan leiden tot grotere psychosomatische problemen (denk aan depressieve klachten en burn-outachtige symptomen).

Door de inzet van massagetechnieken en gesprekstechnieken leer je tijdens de therapie jezelf beter kennen, valkuilen herkennen en doelen stellen. Je werkt aan de gezondheid van je lichaam en van je geest. Je ontdekt wat je WEL wilt zodat je sleur de baas wordt en gezonder in het leven staat.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan in beweging. Klik hier en maak meteen een afspraak.